HORNBACH România este prima companie acreditată de AHK România ca unitate de practică în învățământul profesional dual

HORNBACH, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, a obținut acreditarea AHK România ca unitate de practică în învățământul profesional în sistem dual.

HornbachProiectul „Școala de carte și meserii“, sub sloganul „Creștem profesioniști“, oferă tinerilor accesul la învățământ profesional în sistem dual pentru calificarea în meseria de comerciant-vânzător.

Proiectul „Școala de carte și meserii“ oferă învățământ profesional în sistem dual pentru calificarea în meseria  de comerciant-vânzător, proiect desfășurat alături de Camera de Comerț Româno-Germană și împreună cu cinci licee din țară, localizate în București, Buftea, Brașov, Sibiu și Timișoara.

HORNBACH este prima companie din România care obține această acreditare din partea Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană.

Urmărim să oferim o formare profesională de calitate, motiv pentru care ne-am dorit să obținem acreditarea ca unitate de practică pentru învățământul profesional dual în România. Dat fiind faptul că HORNBACH face parte dintr-un concern german, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană a fost partenerul nostru principal căruia ne-am adresat în vederea obținerii acestei certificări. În Germania, companiile care oferă formare profesională trebuie să dețină această acreditare“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, directorul general al HORNBACH România.

Această acreditare certifică faptul că în cadrul companiei există implementat un plan de formare profesională care este pus în aplicare pentru ca elevii să dobândească competențele necesare calificării în care se formează.

Pentru a obține această acreditare, HORNBACH a înaintat un concept de formare profesională, a dovedit că există un plan de formare pentru dobândirea competențelor practice pentru meseria de comerciant-vânzător, a demonstrat faptul că se aplică și se respectă planul de formare profesională, că elevii au parte de o formare profesională de calitate, că există un coordonator de formare profesională și tutori la nivel de magazine care transferă cunoștințe către elevii aflați în practică.

Demersurile în vederea obținerii acestei acreditări includ și un proces de auditare și monitorizare periodică din partea Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, cu scopul de a asigura calitate formării profesionale.

HORNBACH România are în prezent 45 de elevi în formare profesională în magazine. Această certificare confirmă faptul că formarea profesională oferită de HORNBACH în România este la același standard cu formarea profesională oferită în întregul concern, de exemplu în Germania, Austria sau Elveția.

 HORNBACH România

Fondată în anul 1877, HORNBACH este singura companie din domeniul construcțiilor și grădinăritului care se poate mândri cu o istorie de 6 generații. În acest moment, concernul deține 158 de magazine mixte de materiale de construcții și grădinărit, în 9 țări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elveția, Suedia, Slovacia și România), dintre care 6 în România (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timișoara și Sibiu).

Conceptul comercial și gama de produse sunt orientate în întregime către sprijinirea proiectelor clienților. HORNBACH le garantează acestora prețuri mereu mici, fiind lider de piață pe acest segment. În plus, calitatea excelentă a consultanței și a serviciilor oferite au fost confirmate de nenumărate studii și teste independente.

Prin pionierat, ca de exemplu deschiderea primului magazin mixt de materiale de construcții și produse de grădinărit (1968), a primului megastore (1980) și a primului magazin de materiale de construcții cu conceptul drive-in (2003), HORNBACH își dovedește în permanență forța inovatoare. De decenii, HORNBACH este considerat un angajator de top, în acest moment având aproximativ 20.000 de angajați care contribuie la succesul companiei.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.


Puteți citi cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe, in english, at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *