Fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad, a murit la vârsta de 91 de ani

Fondatorul IKEA și Ikano și unul dintre cei mai mari antreprenori ai secolului al XX-lea, Ingvar Kamprad, a murit în casa sa din Smaland, Suedia, în data de 27 Ianuarie, la vârsta de 91 de ani.

IKEAIngvar Kamprad s-a născut în 1926 în Smaland, în sudul Suediei. La vârsta de 17 ani a fondat IKEA – businessul care a devenit angajamentul lui de-a lungul vieții. Forța care l-a condus pe Ingvar a fost viziunea de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni.

Suntem întristați de moartea lui Ingvar. Ne vom reaminti devotamentul și angajamentul lui de a fi alături de oameni. Să nu renunți niciodată, întotdeauna să devii mai bun și să devii un exemplu”, a declarat Torbjörn Lööf, CEO și Președinte al Inter IKEA Grup.

Ingvar Komprad a fost un foarte bun antreprenor, tipic sudului Suediei, muncitor, încăpățânat, cu multă dedicare. A lucrat până în ultima clipă a vieții lui, fiind loial motto-ului său că multe lucruri rămân de făcut.

Încă din 1988, acesta nu a mai avut un rol operațional în cadrul companiei, însă a continuat să contribuie în afaceri ocupând funcţia de consilier senior, oferind angajaţilor IKE parte din experienţa și energia sa.

Suntem în doliu pentru pierderea fondatorului și prietenului Ingvar. Moștenirea lui va fi admirată pentru mulți ani de acum înainte, iar viziunea lui de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cât multe persoane va continua să ne ghideze și să ne inspire.”, a declarat Jesper Brodin, CEO și Președinte al IKEA Grup.

Cunoștințele extinse ale lui Ingvar și angajamentul de-a lungul anilor au fost o sursă imensă de inspirație. Moștenirea lui este tot timpul cu noi și vom continua să găsim soluții noi și mai bune, la care nimeni nu s-a gândit și să facem lucruri importante pentru cât mulți oameni.”a declarat Lars Thorsén, CEO Ikano Grup.

IKEA

IKEA Group, lider mondial în comercializarea de mobilier și decorațiuni pentru acasă, deține și operează 355 de magazine în 29 de țări (la 31 august 2017).

În România, grupul deţine în acest moment un singur magazin, cel din zona comercială Băneasa. Acesta a fost cel de-al 253 magazin, deschis pe data de 21 martie 2007 ca franciză locală. În martie 2010, IKEA România a devenit parte din group, în organizația IKEA South East Europe care include și Croația, Slovenia și Serbia.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, mobilier, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *