Dedeman va deschide două magazine în Republica Moldova

Firma Dedeman, lider naţional în domeniul retailului cu materiale de construcţii şi amenajări interioare, va deschide două magazine în Republica Moldova, a declarat Dragoş Pavăl, preşedintele companiei cu sediul central în Bacău.

DSC09773„Decizia de investi aproximativ 30 de milioane de lei în construirea unor mari magazine de profil în oraşele Chişinău şi Bălţi am luat-o după întâlnirea pe care am avut-o, luna aceasta, cu premierul Iurie Leancă, dar intenţia de a pătrunde pe piaţa Republicii Moldova o am încă din anul 2007. De atunci, am fost la Chişinău pentru a purta negocieri, pentru a analiza oportunitatea unor asemenea investiţii, de mai multe ori. În prezent, sunt create condiţii favorabile pentru ambele părţi pentru a trece la lucru”, a precizat Dragoş Pavăl.

Potrivit acestuia, deschiderea magazinelor Dedeman la Chinău şi Bălţi „va permite şi dezvoltarea industriilor locale, care vor furniza produsele lor lanţului de retail de materiale de construcţii şi pentru amenajări interioare”, dar şi „crearea a 400 de noi locuri de muncă”.

Potrivit lui Dragoş Pavăl, compania băcăuană, care a deschis în România 38 de magazine specializate, studiază, în prezent, extinderea afacerilor sale în Turcia, Croaţia şi Bulgaria

Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România, a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de peste de 606 milioane de euro, a încheiat 2013 cu afaceri nete cu aproape 11% mai mari decât în 2012 şi cu profit net de 288,36 milioane de lei, mai mare cu peste 11% decât în 2012. Este, totodată, compania privată care, în 2013, a făcut cele mai multe angajări din ţară, peste 800, în prezent având 6.489 de salariaţi.

Potrivit companiei de cercetare PMR, Dedeman se plasează în top 5 al celor mai puternici retaileri din Europa de Est, concurând, local, cu succes companiile Arabesque si Ambient, precum şi firme puternice pe plan internaţional, cum ar fi Kingfisher (Brico Depot), Baumax, Hornbach, OBI sau Leroy Merlin.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *