Declaraţia Dedeman privind sancţiunea aplicată de către Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 28,12 milioane lei (aprox. 6,32 milioane euro), 41 de companii active pe piaţa distributiei de uşi şi pe piaţa distributiei centralelor termice şi boilerelor pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale.

Compania Dedeman a fost sancţionată de Consiliul Concurenţei, ca urmare a încheierii unor contracte standard concepute de furnizorii internaţionali Porta Kmi şi Ariston Termosanitari.

Consiliul ConcurenţeiDeclaraţia Dedeman cu privire la sancţiunea aplicată de către Consiliul Concurenţei.

Compania Dedeman a fost sancţionată de către Consiliul Concurenţei ca urmare a încheierii, în perioada 2005 – 2006 (cu 11 ani în urmă), a unor contracte standard concepute de furnizorii internaţionali Porta Kmi şi Ariston Termosanitari. Aceste contracte conţineau unele clauze neconforme cu dispoziţiile legii concurenţei în vigoare la acea dată. Simpla semnare a acestor contracte este în contradicţie cu legea concurenţei.

           Nu a existat nici o înţelegere între compania Dedeman şi ceilalţi distribuitori.

           De la începutul activităţii sale şi până în prezent, compania Dedeman nu a pus în practică niciun fel de înţelegeri anticoncurenţiale. Sancţiunea aplicată se datorează faptului că la data încheierii respectivelor contracte (cu 11 ani în urmă), legislaţia în materie de concurenţă nu a fost suficient de bine înţeleasă.

           Pedepsele în materie de legislaţie a concurenţei în România sunt mai drastice decât în orice altă ţară a UE.

           În conformitate cu valorile companiei, înţelegem şi acceptăm faptul că sancţiunile se aplică inclusiv pentru încălcarea din culpă a legii.

           După deschiderea investigaţiilor de către Consiliul Concurenţei, am implementat un program de conformare în materie de concurenţă şi ne-am  asumat rolul de a promova legislaţia în materie de concurenţă faţă de colaboratorii noştri, pentru a avea certitudinea înţelegerii şi respectării acesteia.

           Suntem de părere că existenţa companiei Dedeman pe piaţa  materialelor de construcţii reprezintă un factor de echilibru şi de garantare a unui mediu concurenţial. Prin prezenţa noastră în piaţă, preţurile sunt mai mici decât în alte ţări vecine, în care nu îşi desfăşoară activitatea nici o companie cu acţionariat autohton. Dovada o constituie faptul că reprezentăm prima opţiune în alegerile consumatorilor din România şi nu numai, nenumăraţi clienţi din ţări precum Bulgaria, Serbia, Ungaria, Republica Moldova cumpărând din magazinele Dedeman situate în proximitatea frontierelor.

           Vom continua să dezvoltăm politici comerciale în favoarea consumatorului, atât din punct de vedere al preţurilor oferite, cât şi din punct de vedere al calităţii produselor şi serviciilor oferite de compania Dedeman.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, mobilier, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,222 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Declaraţia Dedeman privind sancţiunea aplicată de către Consiliul Concurenţei
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.