Ce criterii sunt importante în alegerea plăcilor ceramice pentru băi și bucătării

Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, culoarea este unul dintre criteriile cele mai importante pentru alegerea plăcilor ceramice pentru băi și bucătării, alături de design, calitate şi preţ. Astfel, tonurile deschise de bej sunt în continuare în topul preferințelor, iar plăcile ce imită lemnul sunt din ce în ce mai căutate.

Hornbach„Sezonul cald este perioada propice pentru schimbarea gresiei și a faianței din băi ori bucătării, tot mai mulți români fiind interesați de acest proiect de renovare. Tocmai din acest motiv, gama de produse din acest segment este extinsă continuu cu modele noi, iar stocul nostru depășește 20.000 mp de plăci ceramice în fiecare magazin”, a menționat Mugurel-Horia Rusu, Director General al Hornbach România.

Potrivit acestuia, majoritatea proprietarilor de locuințe preferă modelele clasice şi aleg să adauge o notă de culoare în bucătării, prin accesorizarea plăcilor ceramice cu decoruri colorate. Pe de altă parte, băile sunt dominate de nuanțe de bej, iar plăcile ceramice pentru pardoseală cu modele ce imită lemnul sunt la mare căutare, în ultima vreme. În ceea ce priveşte dimensiunile plăcilor alese, în bucătărie sunt preferate modele mai mici, de 10×10 cm, pe când pentru băi, românii aleg, cel mai adesea, plăci de 25×40 cm. Achiziția medie pe segmentul gresiei şi faianţei, conform companiei, se situează la circa 20 mp de gresie și faianță.

„Cantitatea medie achiziționată este direct proporțională cu dimensiunea medie a spațiilor locuibile. Astfel, pentru renovarea unei băi sunt necesari, de regulă, 5 mp de gresie și 15 mp de faianță, iar în bucătării este nevoie de circa 8 mp de gresie și 12 mp de faianță”, a completat Mugurel-Horia Rusu.

Astfel, în luna iulie, cei interesaţi de achiziţia de plăci ceramice vor putea regăsi, în toate cele 6 magazine Hornbach, o zonă special amenajată cu toate informațiile necesare despre produse și servicii, iar consultanţii Hornbach le vor oferi acestora detalii despre montajul plăcilor ceramice.

În plus, clienţii pot apela la serviciul de montaj profesionist pus la dispoziţie de retailer, atât pentru amenajarea cu plăci ceramice, cât şi pentru alte tipuri de proiecte de renovare. Astfel, după achiziţionarea produselor de care au nevoie, aceştia pot programa vizita unui meșter pentru efectuarea măsurătorilor la domiciliu, urmând ca apoi să aibă loc montajul. Pentru lucrările de montaj garanţia este de 2 ani, calitatea fiind foarte înaltă.

 Pe durata lunii iulie, clienţii pasionaţi de grădinărit care locuiesc în apartamente la bloc vor avea ocazia să descopere o gamă largă de plante și ierburi aromatice ce pot fi întreținute cu ușurință și care pot transforma un balcon într-o adevărată oază de relaxare.

„Ne bucurăm să vedem că românii sunt interesați de grădinărit, chiar și în lipsa unui spațiu exterior. Muşcatele şi Petuniile curgătoare, Begonia, Fuchsia (cerceluşii), Impatiens (Sporul casei) şi Lobelia se numără printre cele mai cumpărate plante de balcon”, a menționat reprezentantul companiei.

De asemenea, cei ce îmbină grădinăritul cu gătitul își îndreaptă atenția și către ierburile aromatice, precum busuiocul, rozmarinul, menta sau salvia, dar și către grătarele electrice. În plus, pentru întreținerea eficientă a plantelor, este necesară folosirea substratului şi a fertilizanţilor, în timp ce ghivecele, jardinierele sau pergolele au rolul de a aduce o notă de stil în orice balcon.  Toate aceste elemente importante pentru creşterea şi îngrijirea plantelor, dar şi pentru amenajarea spaţiului exterior sunt disponibile în magazinele Hornbach, într-un sortiment foarte variat.

Potrivit specialiștilor Hornbach, necesităţile pe care le au plantele şi modul lor de îngrijire depind, în mare măsură, de poziția și luminozitatea balconului. De exemplu, zonele umbroase sunt ideale pentru Fuchsia, Impatiens sau Lobelia. În cazul unui balcon luminos, Muşcatele sunt plantele ideale deoarece adoră soarele, dar nu trebuie uitat că este necesar să fie udate din abundenţă. În acelaşi timp, Begonia preferă lumina, însă nu poate suporta şi razele directe ale soarelui, aşa că trebuie protejată, având nevoie şi de multă apă deoarece substratul său trebuie să fie mereu umed.

Hornbach operează 6 magazine în România: Bucureşti  Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, mobilier, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *