Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Dedeman preia producătorul de cărămizi Cemacon

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care PIF Industrial S.R.L împreună cu Dedeman preiau companiile Cemacon S.A și Cemacon Real Estate S.R.L..

dedemanPIF Industrial S.R.L și Dedeman fac parte din același grup de companii.

PIF Industrial S.R.L. are ca obiect de activitate acordarea de consultanță pentru afaceri și management. Dedeman este cel mai mare retailer DIY din România, iar obiectul de activitate al retailerului îl reprezintă comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi al celor pentru vopsit, în magazine specializate.

Cemacon S.A. este producător de cărămizi, țigle și alte produse pentru construcții din argilă arsă, iar Cemacon Real Estate S.R.L. are ca obiect de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la întreprinderile terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă.

Dedeman

Dedeman este lider naţional în retailul materialelor de construcţii şi al amenajărilor interioare ce operează 48 de magazine, cu suprafeţe cuprinse între 7.500 – 18.000 mp, două centre logistice şi un parc auto propriu. Retailerul are disponibile peste 45.000 de produse ce acoperă 11 domenii şi aproape 10.000 de angajaţi.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, mobilier, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *