Compania IKEA retrage de pe piață baldachinele pentru pat

Compania IKEA a anunţat azi, 20 martie 2014, că îşi invită clienții care au achiziționat baldachine pentru pat să le returneze în magazin, pentru a primi înapoi suma integrală plătită pe produs, în urma unor sesizări cu privire la faptul că există posibilitatea ca, în timpul somnului, bebeluşii sau copiii să tragă şi să își înfășoare în jurul gâtului perdeaua baldachinului care acoperă patul.

Magazinul-IKEA-BucurestiPentru prevenirea oricărui risc de producere a unui incident, baldachinele pentru pat au fost retrase imediat din toate magazinele IKEA din lume. Produsele retrase sunt: LEGENDARISK, setul de baldachine MINNEN, BARNSLIG BOLL, MINNEN Brodyr, HIMMEL, FABLER, TISSLA și KLÄMMIG. Numai baldachinele pentru pat menționate sunt incluse în această acțiune de retragere de produs. Toate produsele din gama IKEA pentru copii pot fi folosite în deplină siguranță.

Toate produsele din gama IKEA sunt testate în timpul procesului de producţie şi supuse unor analize amănunţite ale riscurilor care ar putea apărea în timpul utilizării lor. Procedurile de testare a produselor IKEA se bazează pe situaţiile reale de folosire a lor în viaţa de zi cu zi şi, tocmai pentru că acestea sunt într-o continuă schimbare, este nevoie de îmbunătăţirea continuă atât a produselor şi a tehnicilor de fabricaţie, cât şi a procedurilor de testare, astfel încât fiecare produs să corespundă aşteptărilor clienţilor, fără nicio excepţie.

Baldachinele pentru pat au fost introduse în magazinele IKEA din anul 1996 și s-au vândut peste 2,7 milioane de bucăţi la nivel global.

Magazinul IKEA din Bucureşti a comercializat 4.897 de bucăţi, la preţuri care au variat între 49,99 și 145 lei şi nu a primit nicio sesizare în privinţa niciunuia dintre aceste produse. Clienţii care au un produs din cele menționate sunt invitați la departamentul Relații Clienți din magazin, începând chiar de astăzi, 20 martie 2014, pentru a primi înapoi suma totală cu care au achiziționat produsul.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *