Cifra de afaceri JYSK România a crescut cu 30% în anul financiar 2021

Cu o cifră de afaceri de 793,6 milioane lei și un profit brut înainte de taxe (EBIT) de 148,8 milioane lei în anul financiar 2021, JYSK a înregistrat din nou rezultate record în România.

jysk

Anul financiar 2021, încheiat la 31 august, a venit cu multe provocări pentru JYSK, însă compania a reușit să utilizeze foarte bine combinația dintre magazinele fizice și platformele online puternice. Acest lucru a avut ca urmare realizarea unor rezultate record în România: o cifră de afaceri de 793,6 milioane lei și un EBIT de 148,8 milioane lei.

Astfel, cifra de afaceri JYSK România a crescut cu 30%, în timp ce EBIT-ul a crescut cu 82% în anul financiar 2021, comparativ cu anul financiar precedent.

„Suntem mulțumiți de acest rezultat, mai ales în contextul unui an dificil, cu multe incertitudini. Toți angajații JYSK România au contribuit la atingerea acestui rezultat și ar trebui să fie mândri de ceea ce au realizat”, spune Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

Ce au preferat clienții în anul 2021

În ceea ce privește preferinețele clienților în anul 2021, în topul vânzărilor au fost saltelele din spumă, mobilierul pentru dining și sufragerie, dulapurile și mobilierul pentru birou.

Categoriile de produse cu cea mai mare creștere față de anul precedent este reprezentată de seturile de terasă, urmată de mesele pentru grădină, mobilier pentru birou și perne din spumă.

Clienții au început să pună mai mult preț felul în care dorm și să investească mai mult în confortul pe care îl au în timpul somnului, nu doar în felul în care arată casele lor. Iată de ce, în această perioadă, două categorii de produse dedicate somnului se află în topul vânzărilor: saltelele și pernele din spumă. În perioada pandemiei, mulți au acordat mai multă atenție locuinței și au investit în casele lor, în loc să își direcționeze bugetele către călătorii sau experiențe”, spune Alex Bratu.

Ce urmează pentru JYSK

JYSK a continuat procesul de expansiune în perioada pandemiei, iar în anul 2021 a inaugurat 15 magazine noi și a trecut de pragul de 100 de magazine în România.

Compania are în plan extinderea rețelei cu minim 15 magazine în fiecare an, iar în paralel va moderniza toate magazinele deschise înainte de anul 2018. Acestea vor fi amenajate după conceptul Store 3.0, cu un design mai modern, în care produsele sunt prezentate mai bine, astfel încât clienții să poată găsi surse de inspirație încă din magazin.

“Obiectivul este de a avea 200 de magazine în România. Acest lucru presupune investiții în inaugurarea și reamenajarea magazinelor noastre. Ponderea cumpărăturilor online a crescut, dar magazinele fizice sunt în continuare canalul principal de vânzare și locul în care clienții vor să vină, să se inspire și să achiziționeze produsele dorite.

Am văzut că noul concept de magazin atrage mai mulți clienți, de aceea am decis să modernizăm toate magazinele amenajate după conceptul vechi. Provocarea cea mai mare, atât în cazul inaugurării de noi magazin, cât și în cazul reamenajărilor, este de a avea materialele necesare, în contextul lipsei globale de materiale brute necesare. Ne așteptăm însă ca lucrurile să se îmbunătățească în viitor”, spune Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

Rezultatele sunt raportate pentru anul financiar 2021, care a început la 1 septembrie 2020 și s-a încheiat la 31 august 2021.

Anul financiar 2021 în cifre:

  • Cifră de afaceri: 793,6 milioane lei
  • Creștere a cifrei de afaceri: 30%
  • EBIT : 148,8 milioane lei
  • Creștere a EBIT-ului: 82%
  • Număr de angajați: 1030 de angajați
  • Număr de magazine: 108 magazine

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *