Jesper Brodin – noul președinte și CEO IKEA Group

Începând cu luna septembrie, Jesper Brodin va deveni noul Președinte și CEO IKEA Group (INGKA Holding B.V. și entitățile sale).

IKEAJesper este în prezent Managing Director IKEA of Sweden, responsabil cu dezvoltarea gamei de produse și a lanțului de aprovizionare. Îl va succeda pe Peter Agnefjäll, care a deținut funcția din 2012.

Mă bucur să îi urez bun venit lui Jesper în acest nou rol. Sunt convins că experiența lui și pasiunea pentru a crea o viață mai bună acasă și o experiență bună de retail îl vor ajuta să continue cu succes munca remarcabilă a lui Peter Agnefjäll. Cu toate că mă întristează plecarea lui Peter după foarte mulți ani în IKEA, îi respect decizia.

Sub conducerea lui Peter, IKEA Group s-a extins în piețe noi și cruciale, a accelerat transformarea din retail pentru a veni în întâmpinarea nevoilor în schimbare ale consumatorilor și a dus mai departe obiectivele de sustenabilitate. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu Jesper și să facem noi pași pentru a deveni lider în retailul multichannel de mobilier și decorațiuni la nivel mondial” a declarat Lars-Johan Jarnheimer, Chairman of INGKA Holding B.V.

După 22 de ani extraordinari la IKEA și la cinci ani după ce am primit acest rol, cred că a venit natural momentul să fac o schimbare. Acești ani au însemnat mult pentru mine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal, și au reprezentat o parte importantă din viața mea. Acum voi petrece o perioadă cu familia mea, înainte să pornesc în următoarea călătorie. Abia aștept să urmăresc succesul acestei companii fantastice, cu toți oamenii talentați care lucrează aici. O fiu în continuare unul dintre cei mai mari fani IKEA și voi fi aproape de prietenii pe care mi i-am făcut în toți acești ani” a declarat Peter Agnefjäll.

Jesper Brodin, aflat în prezent în Älmhult, Suedia, va prelua noua funcție în Leiden, Olanda, începând cu 1 septembrie 2017.

Peter și cu mine am avut ocazia să lucrăm împreună timp de mulți ani și eu sunt primul din rândul lung de colegi care și-ar dori să îi mulțumească pentru contribuția extraordinară și leadershipul care au ajutat IKEA să crească din multe puncte de vedere. Cred că avem foarte mulți ani interesanți înaintea noastră și mă bucur să fac parte din transformarea rapidă a retailului. Sunt onorat și mă bucur pentru noua mea misiune” spune Jesper Brodin.

În ultimul an, 783 milioane de oameni au vizitat 348 de magazine IKEA în piețele IKEA Group și s-au înregistrat 2,1 miliarde de vizite pe IKEA.com. IKEA Group are, de asemenea, 45 de centre comerciale cu 425 de milioane de vizitatori. Compania consolidează acum integrarea comerțului fizic și digital pentru a le permite clienților să cumpere în moduri potrivite pentru toate nevoile lor specifice. În următorul an, va deschide magazine în noi piețe, inclusiv India. Pentru a atinge obiectivul de a produce mai multă energie regenerabilă decât consumă, IKEA Group și-a luat angajamentul de a deține și opera 327 de turbine în lume și a investit în 730.000 de panouri solare pe clădirile din toată lumea. În plus, are 140.000 de angajați în operațiunile de retail și centre comerciale.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, scule şi unelte.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *