Altex România devine creditor garantat în procedura de insolvență a Vivre Deco

Altex România anunță preluarea creanței, împreună cu toate garanțiile aferente, de la Banca Transilvania, pe care instituția financiar bancară o avea asupra companiei Vivre Deco, companie românească de mobilier și decorațiuni interioare ce se află în procedură de insolvență. Valoarea totală a creanțelor preluate este de 4,6 milioane de euro. Prin preluarea acestui contract, Altex România devine creditor garantat în procedura de insolvență a Vivre Deco. Această achiziție reprezintă un interes complementar pentru compania Altex România, de a dezvolta un marketplace de mobilier. Compania și-a extins activitatea în ultimii ani către noi categorii de produse, inclusiv mobilier, bricolaj, produse auto, jucării, băuturi și produse sanitare.

vivre

Contractul de împrumut al companiei Vivre Deco și garanțiile aferente au fost transferate către Altex

Prin semnarea contractului de cesiune de creanță, contractul de împrumut al companiei Vivre Deco, împreună cu garanțiile aferente, au fost transferate legal către Altex România. Retailerul electro-IT intenționează să investească în companie și să ajute la redresarea business-ului vivre.ro.

“Putem ajuta la ieșirea din insolvență a companiei, având o abordare pro business, în măsura în care actualul management își dorește acest lucru. Acest context în care ne aflăm ar putea însemna o relansare a brandului Vivre pe piață. Suntem deschiși și flexibili dar mai ales suntem interesați să identificăm cele mai bune soluții, coerente cu obiectivele strategice și financiare ale companiei., declară Dan Ostahie, CEO și fondatorul Altex România.

Această achiziție reprezintă un interes complementar pentru compania Altex România, de a dezvolta un marketplace de mobilier. Compania și-a extins activitatea în ultimii ani către noi categorii de produse, inclusiv mobilier, bricolaj, produse auto, jucării, băuturi și produse sanitare.

Vivre Deco este cunoscută pentru vânzarea de mobilier și decorațiuni la prețuri accesibile prin intermediul platformei online vivre.ro, dar care a întâmpinat dificultăți financiare, inclusiv creșterea datoriilor și scăderea vânzărilor, ceea ce a dus la insolvență.

ALTEX România

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, retailerul s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Încă de la ȋnceput, compania și-a propus să ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor și soluții de finanțare accesibile.

Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România.

Retailerul și-a diversificat, de-a lungul timpului, și serviciile, nu doar produsele. Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, Altex a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine. Din 2021, prin serviciul Altex Travel, clienții Altex au posibilitatea să ȋşi achiziționeze vacanțe direct din magazinele Altex și Media Galaxy, dar și online, pe www.altextravel.ro.


Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.bricoretail.ro/newsletter

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *