Afacerile MAMBricolaj în primul trimestru al anului: 14,037 milioane de lei, creștere de 16,2% față de T1 2021

Compania MAMBricolaj, lanț românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă prezent pe piața AeRo a Bursei de valori București, a încheiat primul trimestru din acest an cu o cifră de afaceri de 14,037 milioane de lei, în creștere cu 16,2% față de perioada similară a anului 2021.  

mambricolajAcest rezultat depășește estimările inițiale, de 13,73 de milioane de lei, într-un context geopolitic nefavorabil ce a angrenat scăderea puterii de cumpărare și un comportament precaut al clienților. Realizările din primul trimestru confirmă planul de buget și ne permit să menținem obiectivele fixate și promise investitorilor noștri pentru 2022. Datele la trimestru validează că există premisele pentru această creștere ”double-digit” a cifrei de afaceri a MAMBricolaj față de 2021, în contextul unei prognoze de până la  10%-12% a pieței autohtone de bricolaj și accesorii-mobilier”,  a declarat Cristian Găvan, fondatorul MAMBricolaj, președintele Consiliului de Administrație al companiei.

Numărul de tranzacții înregistrat în această perioadă a fost de 78.900, cu 8% peste cel raportat în T1 2021, iar valoarea medie a coșului a urcat cu un procent similar, până la 213 lei/tranzacție.

Evoluția tranzacțiilor online

Se remarcă o evoluție importantă a tranzacțiilor online, în creștere cu 53% comparativ cu perioada similară din 2021, ceea ce reflectă investițiile și optimizarea acestui segment al activității magazinelor MAMBricolaj.

Gama actuală de produse vândute în rețeaua MAMBricolaj conține aproximativ 11.000 de repere.

Compania menține un nivel bun al fluxului de numerar și a încheiat primul trimestru al anului cu un nivel de lichidități bun în conturile curente și în depozite bancare, adecvat contextului actual economic, politic si de piață. Gradul de îndatorare la T1 2022 este în scădere comparativ cu nivelul înregistrat la sfârșitul anului 2021.

Datele colectate pe baza analizelor interne și studiilor de piață arată că baza de clienți a MAMBricolaj este formată în majoritate din clienți de retail (B2C) și profesioniști în domeniu. Conform analizelor, aproximativ 52% dintre clienții MAMBricolaj sunt utilizatorii finali, în timp ce între 48% sunt consultanți de specialitate /profesioniști /meșteri.

Structura acționariatului MAM Bricolaj, la data de 31.03.2022 era următoarea:

  • Cristian Gavan– 67,417% din capitalul social
  • Alți acționari– 32,583% din capitalul social (dintre aceștia, două persoane fizice au o pondere de peste 5% din totalul acțiunilor)

În urma operațiunii de majoraredin 2021, capitalul social curent al SC MAMBricolaj SA este de 846.500 lei, divizat în 8.465.000 acțiuni având o valoare nominală de 0,1 lei pe acțiune. Actiunile Mambricolaj se tranzactioneaza sub indicativul bursier MAM.

MAM Bricolaj

După ce a acumulat o experiență de 26 de ani în producția de mobilă, Cristian Găvan a venit, în 2011, cu un concept nou de magazin, situat la granița dintre bricolaj și fabricarea de mobilă, permițând publicului larg să participe la contrucția propriei mobile, într-un mod similar procurării mobilei la comandă, dar la un preț mult mai avantajos. Astfel, cu ajutorul unui consultant MAM Bricolaj, clienții au posibilitatea de a-și proiecta mobila pe are și-o doresc și de a participa efectiv la asamblarea ei, având la dispoziție în magazine o gamă largă de materiale, accesorii și culori.

Primul magazin MAM Bricolaj din București, cu o suprafața de 800 mp, a fost deschis în aprilie 2011, pe Blv. Burebista. Unitatea a fost mutată în 2019 pe Șos. Morarilor, iar suprafața a fost mărită la 1.100 mp. Al doilea magazin MAM Bricolaj, cu o suprafață de 1.500 mp, a fost inaugurat, în 2014, în Str. Luică, iar cel de-al treilea a fost deschis în martie 2021, în Prelungirea Ghencea, pe o suprafață totală de 1.500 mp. Din 2014, MAM Bricolaj are și magazin online.


Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.bricoretail.ro/newsletter

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *