Amenajarea casei: femeile aspiră la un design mai bun, bărbații la o suprafață mai mare

Designul interior (39%), suprafața totală sau împărțirea spațiului (38%) și mobilierul (35%) sunt principalele lucruri pe care populația online din 22 de țări și-ar dori cel mai mult să le îmbunătățească în propriile locuințe, conform unui studiu efectuat de GFK.

La nivel global, femeile optează în special pentru designul interior, cu 43 de procente care spun că acesta este unul dintre aspectele pe care ar dori cel mai mult să îl schimbe. Următoarele alegeri cele mai frecvente sunt mobilierul (40%), urmate de suprafață și planul casei (39%).

În cazul bărbaților, dimensiunea și planul sau împărțirea locuinței reprezintă principalul aspect pe care l-ar îmbunătăți, 37% alegând acest criteriu. Acesta este urmat de aparatele de uz casnic și designul interior – ambele selectate de 35% dintre bărbați.

Mult mai mulți bărbați decât femei sunt interesați de îmbunătățirea echipamentelor dedicate divertismentului la domiciliu lor – trei din zece bărbați îl aleg, în comparație cu doar două din zece femei.

Topul pe țări al celor mai interesante aspecte legate de amenajarea casei

amenajarea

Dorința de a modifica designul interior al casei lor este cea mai răspândită în Turcia și în Rusia, unde mai mult de jumătate dintre cei chestionați online fac această selecție.

Hong Kong, Rusia și Argentina conduc la importanța criteriilor legate de dimensiunea totală și planul casei, în ​​timp ce rușii și turcii doresc să își înlocuiască mobilierul.

Rusia și China sunt primele două țări care doresc să țină cât mai mult pasul cu tehnologia în cazul aparaturii electrocasnice. Coreea de Sud, Hong Kong și China înregistrează cele mai mari procente ale celor care spun că ar vrea să îmbunătățească nivelul general al curățeniei din locuințele lor.

Hong Kong se poziționează din nou în top atunci când vine vorba de nevoia de a suplimenta spațiul de depozitare, precum și de necesitatea a avea o casă mai bine organizată. În ceea ce privește spațiul de stocare, următoarele țări clasate sunt Mexic și Argentina, iar la capitolul “o mai bună organizare” poziția a doua și a treia sunt deținute de Coreea de Sud și Japonia.

Dorința de a-și amenaja grădina, curtea sau alte zone în aer liber apare cel mai adesea în Mexic și Australia, în timp ce upgradarea echipamentelor dedicate divertismentului este un criteriu frecvent selectat în China și Mexic.

Olandezii, japonezii, nemții, francezii și belgienii sunt cei mai fericiți cu amenajarea locuinței lor. Ei se remarcă prin faptul că au cele mai mari procente din populație care au spus că nu ar dori să schimbe niciunul dintre aspectele enumerate în studiu.

În România, studiul Barometrul de Încredere a Consumatorului arată că 77% dintre români nu intenționează să aducă îmbunătățiri de niciun fel locuinței lor în următorul an. Studiul nu urmărește însă gradul de satisfacție al românilor în legătură cu aspectele din locuința lor, ci mai degrabă disponibilitatea de a investi în perioada următoare în amenajări interioare.

Studiul GfK constituie o bază valoroasă de date pentru producătorii și retailerii de mobilier și de bricolaj, în înțelegerea modului în care aspirațiile consumatorilor referitoare la amenajarea casei lor sunt diferite între țări, grupe de vârstă și de sex. Prin combinarea acestor date aspiraționale cu studiile de monitorizare continuă a vânzărilor, GfK oferă clienților săi o imagine detaliată a cererii prezente și viitoare pentru fiecare piață țintă.

Studiu a fost realizat online printre 27.000 de consumatori cu vârsta peste 15 ani din 21 de țări: Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Cehia, Franța, Germania, Hong Kong, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Polonia, Rusia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Turcia și SUA. Datele sunt ponderate pentru a reflecta componența demografică a populației online de peste 15 ani din fiecare țară.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, mobilier, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,221 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Amenajarea casei: femeile aspiră la un design mai bun, bărbații la o suprafață mai mare
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.