Color Smart Distribution, importatorul brandurilor premium de amenajări interioare și exterioare Benjamin Moore și Novacolor, a inaugurat un nou showroom, în București

Compania românească Color Smart Distribution, unic importator și distribuitor în România și Republica Moldova al Benjamin Moore și Novacolor, branduri premium de amenajări interioare și exterioare, a inaugurat în această lună un nou showroom în zona Aviatorilor din București, cu o investiție totală de 500.000 de euro. Investiția se înscrie în strategia de companiei pentru următorii ani, de a crește într-un ritm anual de 30-50%, similar cu evoluția businessului în ultimii trei ani. Compania estimează, pentru acest an, o cifră de afaceri de 3 milioane de euro, cu  50% în plus față de anul trecut. 

Color Smart Distribution”Creșterea vine din dezvoltarea și maturizarea sistemului de distribuție, precum și din proiecte noi, atât cu specialiști – arhitecți, designeri, constructori – cât și clienți finali.

Observăm dorința clienților de a avea soluții de amenajări interioare sofisticate, unice, personalizate, ceea ce explică avansul segmentului premium de vopseluri de interior și exterior, segment de piață al cărui lider suntem”, declară Cătălina Trupșor, fondator și CEO Color Smart Distribution.

Rebranding și strategie

Noul showroom marchează și rebrandingul companiei fondate de Cătălina Trupșor în anul 2005. Compania deține două showroom-uri proprii în țară – București, Constanța, – și comercializează produse și prin intermediul a 12 magazine partenere în țară.

Principalele provocări în expansiunea businessului Color Smart sunt creșterea sistemului de distribuție, dezvoltarea comunității de specialiști și îmbunătățirea performanțelor în zone precum logistică și customer service.

”Pandemia a modificat comportamentul clienților noștri, care au petrecut mai mult timp în interior și au investit bugete mai generoase în amenajarea locuințelor lor. Apetitul consumatorilor pentru tot ceea ce înseamnă decorațiuni interioare s-a majorat, iar acest trend se va menține și în 2021-2022, susținut de preferința românilor de a fi proprietarii imobilelor în care locuiesc”, afirmă Cătălina Trupșor.

Benjamin Moore și Novacolor

Conform managerului, clienții care ajung în showroom-ul companiei sunt familiari cu brandurile Benjamin Moore și Novacolor și își doresc amenajări unice, speciale, deosebite.

Ei alocă pentru decorarea pereților din interior bugete ce încep de la 2 euro pe mp și pot să depășească 200 euro pe mp. Pentru pereții exteriori bugetul pentru produse începe de la 3,5 euro pe mp și poate depăși 100 euro pe mp, iar dacă este vorba de restaurarea unor monumente istorice, costurile sunt și mai mari.

Cele mai vândute produse sunt cele cu finisaj mat, iar nuanțele preferate de români sunt cele pastelate, care reprezintă circa 70% din vânzări. De asemenea, sunt pe un trend ascendent vânzările de vopseluri pentru lemn și metal, ceea ce înseamnă că românii realizează mai multe proiecte de amenajări în aer liber (terasă sau curte).

Paletarul de culori Benjamin Moore conține 35.000 de nuanțe, în relief, mate, lucioase, cu textură unicat. Compania americană Benjamin Moore este lider de piață în topul producătorilor de vopseluri, lacuri și tencuieli decorative premium la nivel global.

Piața locală a vopselurilor este estimată la 180 – 200 milioane de euro și  în ultimii trei ani ritmul anual de creștere a fost de 5-7%.

Color Smart Distribution

Color Smart Distribution este unic importator și distribuitor în România și Republica Moldova al brandurilor premium de amenajări interioare și exterioare Benjamin Moore și Novacolor. Compania deține două showroom-uri proprii în țară – București, Constanța, – și comercializează produse și prin intermediul a 12 magazine partenere în țară.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,230 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Color Smart Distribution, importatorul brandurilor premium de amenajări interioare și exterioare Benjamin Moore și Novacolor, a inaugurat un nou showroom, în București

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.