Arabesque, afaceri de peste 1,5 miliarde de lei, în 2015

Arabesque, cel mai mare furnizor de materiale de construcţii şi finisaje din România, a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 1,54 de miliarde de lei şi estimează pentru acest an un avans al business-ului la 1,62 miliarde lei, ca urmare a dezgheţării pieţei imobiliare şi revirimentului general din economie.

ArabesquePe fondul adaptării business-ului la condiţiile pieţei şi extinderii paletei de produse şi servicii pe piaţa românească şi la export, compania se aşteaptă în acest an la un profit net de aprox. 47 milioane lei, în creştere de la 44,8 milioane lei în 2015.

Potrivit Arabesque, indicatorii economici din piaţa construcţiilor susţin faptul că economia îşi reporneşte motoarele, investiţiile în acest sector fiind capabile să genereze dezvoltarea pe orizontală, adică să atragă afaceri colaterale în toate domeniile, de la infrastructură, imobiliare şi industrie, la comerţ, servicii şi turism.

“După un îngheţ relativ în construcţii, atât firmele cât şi populaţia revin în sectorul investiţiilor pe fondul creşterii încrederii în economie şi a extinderii finanţării bancare pe acest segment. Datele vin să confirme un trend pozitiv pentru business-ul Arabesque şi pentru întreg sectorul construcţiilor”, a declarat Cezar Rapotan, principalul acţionar al companiei.

Potrivit oficialului Arabesque, economia are nevoie, în contextul revirimentului economic, de investiţii importante în infrastructură, în construcţii în general, acestea fiind generatoare de de dezvoltare economică sănătoasă, de care România are nevoie.

În 2016, Arabesque anunţă investiţii de 8 milioane de lei în dezvoltarea ofertei de materiale de construcţii şi servicii la cheie pentru clienţi, de la prelucrarea şi fasonarea carcaselor pentru fundatii, la mixarea tencuielilor, debitarea panourilor de lemn, livrarea pe şantier, consilierea tehnică de specialitate, seminarii, tehnologii şi produse noi şi, nu în ultimul rând, prin asigurarea unor stocuri optime şi a unor preţuri competitive.

Cea mai semnificativă investiţie din acest an a companiei Arabesque a fost relansarea, în luna martie, a magazinului din Piteşti, acesta devenind cel mai mare magazin de profil orientat către clienţii persoane fizice.

“Există o cerere în creştere pentru materiale de construcţii necesare dezvoltării de imobile şi pentru renovarea şi extinderea celor existente, acesta fiind şi motivul apariţiei unor investiţii majore în acest segment. Perspectivele indică faptul că asistăm la orientare a capitalului românesc spre investiţii cu efecte predictibile pe termen mediu şi lung. Arabesque, un business 100% românesc, îşi propune să susţină investiţiile în domeniu, să urmeze tendinţele internaţionale în sectorul construcţiilor, să inoveze în relaţia cu partenerii şi clienţi prin dezvoltarea unor servicii adaptate noilor realităţi economice”, a mai spus acţionarul Arabesque.

Fondată în 1994, în Galaţi, Arabesque SRL are, în prezent, 2.700 de angajaţi şi o reţea de 34 centre comerciale şi depozite din România, Ucraina, Bulgaria şi Republica Moldova. În luna martie 2016, Arabesque a inaugurat la Piteşti, primul său magazin orientat către persoane fizice, pe locul fostului Magazin Mr. Bricolage.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, mobilier, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *